2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft tegen enkele van zijn partners verteld dat de release van Windows Mobile 7 is uitgesteld, aldus bronnen tegenover CNET News.

Hoewel Microsoft nog geen officiële releasedatum van Windows Mobile 7 had gegeven, heeft de softwaregigant nu tegen partners die de software aan het begin van volgend jaar verwachtten verteld dat het minimaal de tweede helft van 2009 wordt voordat zij Windows Mobile 7 ontvangen.

Van Windows Mobile 7 wordt veel verwacht omdat de softwaremaker met dat nieuwe besturingssysteem het beter op wil nemen tegen de iPhone van Apple. Een van de verwachte features is dan ook geavanceerde gebarenherkenning, mogelijk via camera’s of met een multitouchscreen.

Maar niet alleen van Apple voelt Microsoft de hete adem in de nek, ook Google, dat vandaag zijn Android-software lanceerde in combinatie met een nieuw HTC-toestel, gaat concurrentie bieden en Blackberry-fabrikant Research In Motion introduceerde recentelijk ook nieuwe modellen.

Naar verwachting zullen er geen grote updates voor de lancering van Windows Mobile 7 komen. Wel staat een nieuwe browser gebaseerd op Internet Explorer 6 in de planning. Deze volledige browser zou mogelijk al voor het einde van dit jaar kunnen verschijnen. Ook werken meerdere fabrikanten met Microsoft samen om touchondersteuning en nieuwe features in Windows Mobile in te bouwen.

De T-Mobile Shadow was een van de eerste toestellen die van deze samenwerking profiteerde, en ook producten van HTC gebruiken een touchinterface gemaakt met Microsoft voor Windows Mobile 6.1. Sommige HTC-toestellen hebben zelfs hun eigen interface gekregen.

Over Windows Mobile 7 is nog maar zeer weinig bekend. De laatste keer dat er publiekelijk over gesproken werd, was in april door Steve Ballmer. Ballmer vertelde toen hoe versie 7 van Windows Mobile de verkopen van de iPhone en RIM zou drukken.