De ontwikkelaars achter OpenBSD hebben zaterdag de nieuwste versie vrijgegeven van dit besturingssysteem, het betreft versie 4.4, welke op één november is vrijgegeven.

OpenBSD is gebaseerd op NetBSD, beide besturingssystemen die gebaseerd zijn op, het inmiddels verouderde, Unix. OpenBSD is voornamelijk gericht op veiligheid. Zo ontwikkelen de ontwikkelaars, die overigens allemaal vrijwillig werken aan het project, voornamelijk op het gebied van veiligheid. Een bekend project dat ook voortgevloeid is uit OpenBSD is OpenSSH, een manier om verbindingen met andere computers te leggen, terminal-based. OpenSSH wordt eveneens geroemd om haar veiligheid.

Het besturingssysteem is bij vele mensen bekend als een ontzettend veilig besturingssysteem. Het motto dat OpenBSD voert is "Only two remote holes in the default install, in more than 10 years!", wat zoveel wil zeggen als "Slechts twee lekken in de standaardinstallatie in meer dan tien jaar!"

De nieuwe OpenBSD-release is op één november uitgebracht en beschikt voornamelijk over kleine veranderingen. Wat er allemaal veranderd is in deze release kan hier gevonden worden. De ontwikkelaars achter OpenBSD hebben eveneens een howto geplaatst over het installeren en upgraden van OpenBSD. De nieuwe OpenBSD is beschikbaar via zowel cd’s als FTP.