1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het zal nog een jaar duren voordat Motorola met de eerste mobiele telefoon op de markt komt die voorzien is van Google’s mobiele besturingssysteem Android. Motorola loopt hiermee ver achter op de concurrentie.

Motorola zit middenin een grote reorganisatie aangezien de mobiele sector niet goed loopt. De reorganisatie moet zo’n 600 miljoen dollar opleveren. Een ander onderdeel van de reorganisatie is het terugdringen van het aantal gebruikte besturingssystemen. Op dit moment levert Motorola alleen nog maar telefoons met Windows Mobile.

Het doel van Motorola is om de eerste telefoon met Android nog vóór kerst 2009 in de schappen te hebben. Tot die tijd zegt het bedrijf tijd nodig te hebben om verdere ontwikkelingen te doen. Er gaan geruchten rond dat het bedrijf eigen functies in het besturingssysteem wil inbouwen om zich zo te onderscheiden van de concurrentie. Tevens wordt verwacht dat Motorola zich specifiek op sociale netwerken wil gaan richten.

Voor Motorola staat niet de Europese, maar de Aziatische markt centraal. Het bedrijf verwacht daar namelijk meer te groeien.