1 min Devices

Mobiele telefoonsoftware Google later dan gepland

Nieuwe mobiele telefoons, ontwikkeld door Google en meer dan 30 partners, die op software genaamd Android gaan draaien, zullen aan het einde van het jaar op de markt komen.

Mobiele telefoonsoftware Google later dan geplandDit is een significante vertraging aangezien Google eerder wist te vertellen dat ze in de tweede helft van dit jaar zouden verschijnen. Volgens de Wall Street Journal zullen veel providers en programmamakers al problemen hebben om de deadline van het vierde kwartaal te halen.

Naar verwachting zullen T-Mobile in Duitsland en de Verenigde Staten een telefoon, aangedreven door Android, aan het einde van het jaar op de markt brengen. Andere providers, zoals Sprint Nextel, aanbieder in de VS, deze datum niet gaan halen, aldus de Journal.

Ook China Mobile, de grootste telecomaanbieder ter wereld met 400 miljoen abonnees, gaat pas op z’n vroegst eind dit jaar, of begin volgend jaar een telefoon op de markt brengen.

Toch lijkt Android niet veel steun te krijgen van grote softwareontwikkelaars voor mobiele telefoons. Volgens hen is het lastig om software te maken als Google telkens wijzigingen aanbrengt in de Android-software.

Bron:Reuters