1 min

Tags in dit artikel

,

Motorola komt met tien smartphones in tien maanden. Dat is althans de verwachting van Global Equities Research, een onderzoeksbureau dat hier onderzoek naar gedaan heeft.

Volgens het onderzoeksbureau moet Motorola flink aan de bak wil het bedrijf terug voeten in aarde winnen. De toestellen zouden, volgens het bureau, allemaal op Android gaan draaien. Motorola gaat er gemiddeld een per maand presenteren, zo lijkt de verwachting. Hoeveel toestellen hiervan ook in Nederland uitkomen, is niet duidelijk.

LG heeft recentelijk een soortgelijke aankondiging de deur uitgedaan. Het bedrijf gaf aan dat ze in 2010 ongeveer dertien smartphones uit wil gaan brengen. Hoeveel hiervan op Windows Mobile gaan draaien en hoeveel er hiervan op Android gaan draaien is vooralsnog niet duidelijk. Bij Motorola zijn het overigens alleen nog maar geruchten.

Motorola is alweer een dik jaar uit de running. Het bedrijf heeft namelijk een jaar geleden voor het laatst een telefoon uitgebracht. Maar recentelijk is de come-back van Motorola aangekondigd. De Motorola CLIQ, die op Android gaat draaien en zich vooral richt op sociale netwerken.

De prijzen van de verschillende toestellen zouden gaan variëren tussen de veertig en de vierhonderd euro. Dit verraad dat er zowel mid- als high-end-toestellen bij zullen zitten. Op dit moment heeft Motorola ongeveer vijf procent marktaandeel.