1 min

Tags in dit artikel

, ,

SanDisk, het bedrijf dat bekend is vanwege zijn geheugenproducten, is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een nieuwe technologie die geschikt is voor SSD’s. Het gaat hier om de technologie ExtremeFFS.

De technologie van SanDisk is in principe een nieuw bestandssysteem voor SSD’s. Het grote voordeel van dit nieuwe bestandssysteem is het feit dat de prestaties van SSD’s door deze technologie vele malen beter zullen zijn. Zo laat SanDisk weten dat ExtremeFFS in staat is om willekeurige schrijfsnelheden van SSD’s met een factor 100 te vergroten.

Op dit moment worden er nog voornamelijk harde schijven gebruikt in pc’s voor consumenten. SanDisk hoopt daar met deze nieuwe technologie verandering in te gaan brengen. SSD’s leveren al goede prestaties, maar zijn ten opzichte van harde schijven vaak aan de prijzige kant.

SanDisk verwacht dat de eerste SSD’s met het nieuwe bestandssysteem in 2009 op de markt gaan komen. Welke periode dit in 2009 zal gaan zijn is nog niet bekend. Over adviesprijzen over de nieuwe SSD’s is op het moment van schrijven ook nog niet gesproken.

Meer informatie over ExtremeFFS kan hier gevonden worden.