2min

Tags in dit artikel

, , ,

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas toont SanDisk een nieuwe versie van zijn Solid State Drives (SSD). Het zijn SSD’s die tot de nieuwe G3-serie behoren van het bedrijf. Volgens SanDisk zijn dit de snelste multi-level cell SSD’s die op dit moment verkrijgbaar zijn.

De nieuwe familie van SSD’s is niet specifiek gericht op desktops. Dankzij het ontwerp en het drop-in systeem zijn de SSD’s geschikt voor notebooks.

De G3-serie van het bedrijf bestaat momenteel uit drie verschillende varianten. Deze drie varianten onderscheiden zich van elkaar door de totale opslagcapaciteit dat ieder model aan boord heeft. Een 60 GB-model, een 120 GB-model en een 240 GB-model zullen voor de consument verkrijgbaar zijn. De drie SSD’s kosten respectievelijk ongeveer 109 euro, 182 euro en 328 euro.

In het persbericht van SanDisk staat ook geschreven over de technische specificaties van het product. Zo zou de G3-serie in staat zijn om lees- en schrijfsnelheden te behalen van respectievelijk 200MB/s en 140MB/s. De vRPM (virtual Revolutions Per Minute) bedraagt 40.000.

Volgens SanDisk zijn deze SSD’s ruim vijf keer zo snel dan de snelste harde schijven op dit moment. Ook zouden SSD’s uit het jaar 2008 het af moeten leggen tegen deze nieuwe serie. Volgens het bedrijf presteert de G3-serie gemiddeld namelijk twee keer zo snel ten opzichte van deze SSD’s. Tevens zou het opstarten van een besturingssysteem twee keer zo snel gaan en de SSD zou ook tegen een stootje moeten kunnen volgens het bedrijf. Als het product een aantal keer valt moet het normaliter gewoon nog werken.