min

Tags in dit artikel

, , , ,

In de Engelse plaats Bristol zijn de duurste oordoppen ter wereld te koop. Althans, dat meent de Clive Ranger jewellery shop. De oordoppen zijn gemaakt van opmerkelijk materiaal en daarom verwisselen deze pas van eigenaar voor een bedrag van 3500 pond.

Het materiaal waarvan de oordoppen zijn gemaakt is namelijk achttien karaats goud. Er zijn ook in totaal 118 diamanten verwerkt in de oordoppen. Één oordop bestaat namelijk uit 59 diamanten die stuk voor stuk in het goud zijn gezet. De oordoppen zijn gemaakt door de juwelier Casa Gi die afkomstig is uit België.

Door het gebruik van goud en diamanten is het gewicht ook iets toegenomen. De oordoppen wegen namelijk achttien gram en dat is meer dan de meeste oordoppen die gewoon van plastic gemaakt zijn. Volgens Casa Gi zitten de oordoppen daarom niet minder comfortabel en ook zouden de oordoppen volgens de juwelier een geweldige geluidskwaliteit in zich hebben.

De oordoppen zijn te gebruiken met de meeste mp3-spelers en computers. Aan het uiteinde van de witte kabels zit namelijk een veelgebruikte jack-aansluiting.

Richard Slack, managing director van Clive Ranger jewellery shop, zegt het volgende: "We kregen deze oordoppen voor het eerst te zien via een klant op een show voor het merk Aston Martin. Onze eerste reactie was: ‘wow’. Buiten het feit om dat de oordoppen er geweldig uitzien hebben ze ook nog eens een hele goede geluidskwaliteit. Op dit moment zijn wij de enige winkel in het Verenigd Koninkrijk die deze oordoppen aanbiedt. Ze staan daarom ook, zoals vanzelfsprekend, in onze showroom. De oordoppen trekken onwijs veel aandacht van het publiek, maar we hebben tot nu toe nog niemand gehad die de oordoppen heeft gekocht."