Nu dat Psystar de deur heeft geopend naar Mac-kloons, is er een nieuw bedrijf opgedoken dat eveneens computers met Mac OS X gaat verkopen.

Het gaat om het Argentijnse bedrijf OpeniMac dat onder de prijsklasse van Apple-computers zit. Op dit moment worden er twee towermodellen door OpeniMac geadverteerd die beide Mac OS X zouden draaien, echter gaan ze niet de concurrentie aan met de iMac.

Het eerste model, genaamd de OpeniMac dat 990 dollar kost, heeft een Core 2 Duo-processor van 2,53 GHz, 2 GB DDR2-SDRAM-geheugen en een serial-ATA-schijf van 320 GB. Het tweede model dat de naam OpeniMac Pro draagt, heeft eveneens een Core 2 Duo-processor maar dan van 3,0 GHz. Dit model kost 1700 dollar.

Psystar ligt nog altijd in de clinch met Apple. Slechts enkele maanden nadat het de verkoop startte van Mac OS X-computers, werd het al voor de rechter gesleept door Apple. Psystar reageerde hierop door Apple eveneens aan te klagen, zonder resultaat.

Recentelijk breidde Apple de aanklacht tegen Psystar uit. Het stelde namelijk dat Psystar de Digital Millennium Copyright Act overtreedt door de beveiliging die Apple in Mac OS X heeft ingebouwd om te voorkomen dat OS X op andere pc’s wordt geïnstalleerd, omzeilt.

Echter gaat het nu om een Argentijns bedrijf waardoor het voor Apple moeilijker wordt om erachteraan te gaan. Overigens zijn Psystar en OpeniMac niet de enige bedrijven die Mac-kloons verkopen, eerder probeerde ook Open Tech het. Alleen dat bedrijf zette zichzelf al snel in de etalage.