Asus heeft een nieuwe serie van haar Eee Box aangekondigd, namelijk de 203, eentje met een Celeron-processor. Het zal de Celeron 220 worden die een kloksnelheid van 1,2 GHz heeft.

Asus heeft deze processor waarschijnlijk gekozen, omdat de prijs negentig dollar lager zal zijn, dan met de huidige Atom-cpu. Wanneer de Eee Box de Celeron-processor heeft zal hij ongeveer 35 procent sneller zijn dan de huidige Eee Box, maar het energieverbruik zal ook hoger zijn. Er zijn al diverse tests geweest met de Atom-cpu en de Celeron-cpu en hieruit blijkt dat de Celeron-cpu 11,2 watt meer verbruikt dan de Atom-cpu bij volle belasting.

De andere specificaties zullen niet gewijzigd worden ten opzichte van het B202-model. Zo is er ook bij het nieuwe model een kaartlezer, 802.11n-wifi, gigabit-lan en 2 usb-poorten aanwezig.

Volgens Rado, woordvoerder bij Asus Benelux, komt er deze maand nog een 204-serie. Deze heeft naast de standaard opties ook nog een hdmi-poort en een afstandsbediening. Deze Box moet een prijskaartje krijgen van driehonderd euro per stuk.