1 min Devices

Eee Box met Celeron-processor onthuld door Asus

Asus heeft een nieuwe serie van haar Eee Box aangekondigd, namelijk de 203, eentje met een Celeron-processor. Het zal de Celeron 220 worden die een kloksnelheid van 1,2 GHz heeft.

Eee Box met Celeron-processor onthuld door AsusAsus heeft deze processor waarschijnlijk gekozen, omdat de prijs negentig dollar lager zal zijn, dan met de huidige Atom-cpu. Wanneer de Eee Box de Celeron-processor heeft zal hij ongeveer 35 procent sneller zijn dan de huidige Eee Box, maar het energieverbruik zal ook hoger zijn. Er zijn al diverse tests geweest met de Atom-cpu en de Celeron-cpu en hieruit blijkt dat de Celeron-cpu 11,2 watt meer verbruikt dan de Atom-cpu bij volle belasting.

De andere specificaties zullen niet gewijzigd worden ten opzichte van het B202-model. Zo is er ook bij het nieuwe model een kaartlezer, 802.11n-wifi, gigabit-lan en 2 usb-poorten aanwezig.

Volgens Rado, woordvoerder bij Asus Benelux, komt er deze maand nog een 204-serie. Deze heeft naast de standaard opties ook nog een hdmi-poort en een afstandsbediening. Deze Box moet een prijskaartje krijgen van driehonderd euro per stuk.

Bron:Cnet