1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De politie van Rotterdam-Rijnmond heeft besloten om ongeveer tachtig agenten uit te rusten met een mobiele telefoon. Dit extra wapen moet ervoor zorgen dat onrust vastgelegd kan worden op film, de telefoon heeft dan ook een film-functie.

Door middel van de mobiele telefoons kan men gemakkelijk en snel iets opnemen, indien nodig kan het gemaakte filmpje vervolgens naar een collega doorgestuurd worden. Aan de hand daarvan kan dan bepaald worden of er ingegrepen moet worden. De telefoons worden meegegeven ter wijze van een proef. Volgens het korps Rotterdam-Rijnmond kijken diverse korpsen uit naar de resultaten.

De mobiele telefoon gaat tevens ondersteuning bieden voor het verzenden naar meerdere personen. Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een foto van iemand door te sturen, zodat de politieagenten op de straat gelijk weten hoe diegene eruit ziet. Dit moet de pakkans aanzienlijk vergroten. Het is tevens mogelijk om de foto doorsturen naar de database, waardoor de foto bij het juiste dossier komt te staan.

Rotterdam-Rijnmond experimenteert al langer met het gebruik van filmbeelden bij een correcte rechtsgang. Zo worden getuigen steeds vaker gevraagd of zij nog filmbeelden hebben van de dader, of dergelijk.