Microsoft heeft zoals verwacht gisteren de eerste releasecandidateversie van Internet Explorer 8 uitgebracht.

Een eerdere versie van de eerste releasecandidate van Internet Explorer 8 was al een tijdje geleden op het internet uitgelekt. Het ging toen echter om buildnummer 8.0.6001.18343, terwijl de browser nu opgewaardeerd is naar versie 8.0.6001.18372.

Deze nieuwe versie is uitgebracht voor Windows Server 2008, Windows Vista, Windows XP en Windows Server 2003. Tevens is de build voor zowel 32-bit als 64-bit systemen beschikbaar en is hij te downloaden in de Nederlandse taal. Opvallend genoeg is deze nieuwe IE-versie nog niet beschikbaar voor Windows 7. Gebruikers van dat bèta-OS ontvangen de update volgende week via Windows Update.

Wat er precies veranderd is, is niet helemaal duidelijk. Het enige wat op dit moment bekend is, is dat deze versie van IE8 een stuk sneller reageert. Bovendien zou het groeperen van tabbladen sterk verbeterd zijn en zijn er enkele verbeteringen gemaakt op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Ontwikkelaars moeten er volgens Microsoft vanuit gaan dat de uiteindelijke versie van Internet Explorer 8 zich qua renderinggebied net zo gedraagt als deze versie van de aankomende Acid2-compatible browser.

Internet Explorer 8 RC1 kan via deze link van gedownload worden en heeft een grootte van ongeveer 14 MB.