Microsoft heeft op de MSDN-blog laten weten dat de eerstvolgende testversie van Internet Explorer 8 in het eerste kwartaal van 2009 verschijnt, evenals de uiteindelijke versie.

Voordat de uiteindelijke code van de achtste versie van de webbrowser van Microsoft verschijnt zal eerst nog één publieke testversie verschijnen. Hierin zal alle terugkoppeling van gebruikers verwerkt zijn die onder meer vergaard is door middel van professionals, labsessies, de rapporteerfunctie van het programma zelf en diversie fora.

Na de derde bètaversie die in het eerste kwartaal van 2009 verschijnt, zal snel de uiteindelijke versie volgen. In die tussentijd zal Microsoft alleen maar de meest kritieke problemen oplossen, daarom roept het nu gebruikers op om bèta 2 binnen te halen en feedback te geven omdat hoe eerder een probleem gerapporteerd wordt, hoe groter de kans is dat het wordt opgelost.

Recentelijk verlengde Microsoft stilletjes de vervaldatum van de tweede bèta van Internet Explorer 8 naar eind december dit jaar, eerder zou die versie van IE nog vervallen op 1 november. Bèta 2 van IE8 kan via deze pagina voor Windows Vista en via deze pagina voor Windows XP gedownload worden.