2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft aangegeven aankomende zomer een tweede bèta van Internet Explorer 8 uit te willen brengen. Afgelopen week zag de eerste bèta het levenslicht, waarbij Microsoft zich naar eigen zeggen hoofdzakelijk op web-ontwikkelaars gericht heeft.

Microsoft geeft aan dat de eerstvolgende bèta die voor de zomer van 2008 gepland staat bedoeld zal zijn voor een groter publiek. Wat dat in de praktijk betekent heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

Een van de speerpunten van Internet Explorer 8 is volgens Microsoft de compatibiliteit met verschillende websites. Zo ondersteunt de browser de bestaande webstandaarden beter en zijn ook de prestaties flink verbeterd. Een tweede speerpunt is het toevoegen van nieuwe functies. Zo kun je met Internet Explorer 8 eenvoudig een stuk tekst selecteren en de betekenis van het woord opzoeken in een woordenboek.
Ook integratie met services van Microsoft en Google behoort tot de opties.

Het is nog niet bekend wanneer we de definitieve versie van Internet Explorer 8 kunnen verwachten. Evenmin is bekend of de release gelijktijdig met Windows 7, de nieuwste versie van het Windows besturingssysteem, zal plaatsvinden.

De eerste bèta, die enkel in het Engels te verkrijgen is, is op dit moment al voor iedereen te downloaden, hoewel Microsoft benadrukt dat deze versie niet voor consumenten bedoeld is. Er zijn afzonderlijke versies voor Windows Vista (32-bit & 64-bit) en Windows XP SP2 en daarnaast kan de bèta geïnstalleerd worden onder de 2003- en 2008-versies van Windows Server. Hoewel bij installatie de oude installatie vervangen wordt, kunnen gebruikers wel de Internet Explorer 7-omgeving emuleren met de ‘Emulate IE7’-knop.