min

Tags in dit artikel

, ,

Zalman, het bedrijf dat vooral bekend is van zijn koelproducten, heeft bekendgemaakt dat het bedrijf binnenkort met een nieuwe koeler op de markt komt. Het gaat om de VF2000 LED en opmerkelijk aan deze koeler is het feit dat deze zowel voor CPU’s en GPU’s dienst kan doen.

De Zalman VF2000 LED was een aantal weken geleden te aanschouwen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Volgens bronnen zou de koeler 12,6 cm lang, 11 cm breed en 4,5 cm hoog zijn. Dankzij het gebruikte materiaal en deze afmetingen weegt het product ongeveer 290 gram. Het platform van de koeler dat contact maakt met de CPU of GPU wordt door middel van vier heatpipes verbonden met de aluminium koelvinnen. De temperatuur van de koelvinnen neemt daardoor toe en deze worden daarom gekoeld door een 90mm PWM-fan. In deze fan is een blauwe LED verwerkt.

Zoals eerder vermeld is de koeler ook in staat om processoren het hoofd koel te houden. Hier moet echter een kanttekening bij worden gemaakt. De koeler is niet geschikt voor processoren met een TDP die hoger ligt dan 110W. Dankzij de afmetingen en de prestaties zou de koeler een interessantie optie kunnen zijn voor een HTPC.

De koeler kan gemonteerd worden op verschillende sockets. Processoren van Intel en AMD kunnen beide gekoeld worden door dit product, de ondersteunde sockets zijn: LGA-775, AM2, AM2+ en AM3. De meeste huidige GPU’s kunnen gekoeld worden door de Zalman VF2000 LED. De G9x-core van NVIDIA en de RV7xx-core van ATI zouden geen probleem mogen zijn voor deze koeler volgens Zalman.

Over een officiële adviesprijs is op het moment van schrijven nog niet gesproken. Hetzelfde geldt voor de lanceerdatum van het product.