1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het aantal Amerikanen dat een smartphone gebruikt voor het spelen van spelletjes is volgens onderzoekers van comScore het afgelopen jaar explosief gestegen. Het is dan ook niet verrassend dat Motorola’s RAZR zijn eerste plaats als gamingmobieltje moest afstaan aan een smartphone, namelijk de iPhone.

Hoewel 5,5 miljoen Amerikanen in november 2008 nog een spelletje downloadde voor een normale mobiele telefoon, betekende dat wel een afname van veertien procent ten opzichte van dezelfde maand in 2007. Het aantal mensen dat een spelletje downloadde voor een smartphone groeide echter explosief, van ruim 700.000 in november 2007, naar bijna 2,9 miljoen in november 2008.

Daarnaast zijn zes van de toptien telefoons waarop games worden gespeeld een smartphone. Populairste telefoon voor het spelen van spelletjes is de iPhone 3G 8GB, gevolgd door de originele iPhone 8GB op nummer 2. De iPhone 3G 16GB staat op nummer drie en de originele iPhone 16GB staat op nummer zeven. Andere toptien smartphones zijn de BlackBerry Curve 8330 en BlackBerry Curve 8310.

"De snelle groei van het aantal smartphones in de Verenigde Staten betekent een stimulans voor mobile gaming, omdat 34 procent van de mensen die in november 2008 een game downloadde daarvoor een smartphone gebruikte. Afgelopen jaar stond er geen enkele smartphone in de toptien, dit jaar zijn het er zes", aldus analist Mark Donovan van comScore.