1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Googles mobiele telefoon, de G1 schendt volgens een Amerikaanse organisatie de privacy van de gebruikers. De telefoon zou door Google gebruikt worden om persoonlijke informatie te verzamelen.

Een woordvoerder van het Center for Digital Democracy noemt de telefoon zelfs een wandelend surveillanceapparaat. Met de G1 heeft Google namelijk toegang tot e-mail, instant messaging en het internet. Deze informatie kan weer gekoppeld worden aan de locatie waar de gebruiker zich bevindt. Google verzamelt al langer gegevens via de zoekmachine. Bij een mobiele telefoon gaat het echter ook om veel persoonlijke informatie. Het Center for Digital Democracy is bang dat deze informatie de privacy van de gebruiker schendt.

Google zegt zelf niks illegaals te doen. De informatie wordt namelijk niet aan een individu gekoppeld. Tevens zijn de gebruikers akkoord gegaan met de algemene voorwaarden. Hierin staat dat Google gemachtigd is om informatie te verzamelen en deze ook op te slaan. Deze informatie wordt uiteindelijk gebruikt voor de strategie van zoekopdrachtgerelateerde advertentieverkoop.