1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De G1, ook wel Google-telefoon genoemd omdat dit de eerste telefoon is die gebruik maakt van het besturingssysteem van de zoekgigant, heeft gisteren haar debuut gemaakt op de Nederlandse markt. Het telecombedrijf T-mobile had de primeur om de telefoon als enige te mogen verkopen.

T-Mobile heeft aangegeven dat het geen hectische toestanden verwachte bij de verkoop van deze telefoon zoals dit wel het geval was bij de iPhone van Apple. Er is dan ook geen extra personeel ingezet.
Een woordvoerster van T-Mobile vertelt, "De iPhone trekt namelijk een ander publiek, namelijk de echte Apple-fans en andere mensen die veel hechten aan design. Zij willen er snel bij zijn. De G1 heeft minder poespas en trekt waarschijnlijk een no-nonsense publiek, dat minder haast heeft met de aanschaf."

T-Mobile heeft wel verteld dat de voorverkoop van het apparaat, dat op 19 januari al is gestart, genoeg mensen aangetrokken heeft. Hoeveel producten er daadwerkelijk in de voorverkoop verkocht zijn, wilde het bedrijf echter niet prijsgeven.