2min

Tags in dit artikel

, , ,

HTC heeft vandaag twee nieuwe telefoons aangekondigd. Het zijn beide opvolgers van eerdere toestellen, namelijk de HTC Touch Diamond, die vervangen wordt door versie 2 en de HTC Touch Pro, die vervangen wordt door eveneens versie 2. Beide toestellen bevatten de TouchFLO 3D.

HTC biedt met de twee nieuwe toestellen eveneens nieuwe functies aan, namelijk ‘People-Centric’. Met deze functie kan men de gehele communicatiehistorie weergeven van een contactpersoon. De historie kan aangeroepen worden in het contactenmenu, maar ook tijdens een gesprek. In het belmenu is de optie ook meegeleverd.

Door middel van HTC Push Internet Technologie kan men websites alvast ‘voorselecteren’. Wanneer men dit doet en de URL van deze website wordt ingegeven genereert HTC automatisch previews van de website, op die manier moet het internet beduidend sneller worden op een telefoon.

"De HTC Touch Diamond en Touch Pro waren het afgelopen jaar beide zeer populaire toestellen op de Nederlandse markt", zegt Mark Moons, Country manager HTC Benelux. "Met de uitgebreide functionaliteit die we met onder meer Push Internet en de people-centric benadering toevoegen, verwacht ik dat deze opvolgers ook een grote schare fans zullen aantrekken."

Met een dikte van 13,7mm moet het toestel perfect in iemands hand passen. Dit toestel heeft overigens haar design afgekeken van haar voorganger, de HTC Touch Diamond. Het scherm is 3,2 inch groot en bevat een nieuwe aanraakgevoelige inzoombalk waarmee webpagina’s, e-mails, foto’s en documenten sneller in- en uitgezoomd kunnen worden.


Met vijftig procent grotere batterijcapaciteit, een 5 megapixel auto focus camera, uitbreidbaar geheugen, een lichtsensor die de helderheid van het scherm aanpast aan de lichtomstandigheden en een bewegingssensor voor het automatisch kantelen van het scherm bij foto’s en video’s, wil HTC een volledig nieuwe gebruikerservaring meegeven, wanneer de telefoon gebruikt wordt.

Dan is er nog de HTC Touch Pro2, die eigenlijk dient voor professionals. Het toestel heeft alles wat de HTC Touch Diamond, qua functionaliteit, ook heeft. Verder heeft het toestel een hoge resolutie 3,6-inch breedbeeld VGA-scherm en een QWERTY-toetsenbord. HTC hoopt het met dit toestel een toestel neer te zetten waar professionals mee uit de voeten kunnen.

De HTC Touch Pro zorgt er eveneens voor dat men gemakkelijk kan wisselen tussen de ene activiteit en een conference-call. Dit gebeurd met behulp van de Straight Talk-functie. Straight Talk biedt een innovatief akoestisch speakerphone-ontwerp. Door het geluid zo te manipuleren en te versterken hoopt HTC een goed toestel neer te zetten voor een conference-call. Als je de HTC Touch Pro2 omgedraaid op tafel legt, schakelt het toestel automatisch over naar een conference call speakerphone-systeem.

De HTC Touch Diamond2 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 450 euro. Het toestel komt in het tweede kwartaal van dit jaar uit. De Touch Pro2 wordt begin van de zomer in de winkels verwacht en is verkrijgbaar voor 600 euro.