2min

Tags in dit artikel

, , ,

Smarthphone ontwikkelaar HTC gaat haar Touch-lijn uitbreiden met twee toestellen. De HTC Touch HD en de HTC Touch 3G. De 3G staat gepland voor eind oktober, de HD zal echter pas eind dit jaar verschijnen.

De HTC Touch HD is iets uitgebreider dan de 3G variant. Zo heeft de HD een 3,8 inch lcd-scherm, een vijf megapixel camera en een gps-ontvanger. Voor het gebruik van de mp3-speler is er een 3,5 millimeter audiojack aan boord en er zit standaard een acht gigabyte microSD-kaart in. Het internet op deze telefoon is ook snel, dit komt door de hsdpa mogelijkheid, deze heeft een gemiddelde snelheid van 7,2 Mbps. Ook kun je internetten door middel van wifi.

"De kwaliteit van breedbeeldtelevisieschermen, breedband internet en hoogwaardige video zijn met de HTC HD nu ook allemaal mobiel binnen handbereik", zegt Mark Moons, Country Manager HTC Benelux. "Gebruikers kunnen met het nieuwe toestel onderweg genieten van de multimediatoepassingen die ze thuis hebben zonder in te hoeven leveren op geluid, beeld en snelheid. Met de HTC HD beleven zij de optimale mobiele multimedia-ervaring."

De HTC Touch 3G is voorzien van een 2,8 inch lcd-scherm. De naam zegt het al, deze telefoon heeft een 3G functie aan boord en voor de foto’s is er ook een 3,2 megapixel camera ingezet. Je kunt gemakkelijk video’s op YouTube zoeken, kaarten in Google Maps bekijken en het laatste nieuws lezen door middel van je RSS-Reader.

Beide telefoons zullen Windows Mobile 6.1 krijgen en een Qualcomm-processor die is geklokt op 528MHz. Ook is de nieuwe TouchFLO 3D-interface aanwezig. De HTC Touch HD zal een prijskaartje van 649 euro krijgen en de 3G zal 399 euro gaan kosten.