2min

Tags in dit artikel

, , , ,

GIGABYTE heeft onlangs een nieuwe GeForce GTS 250 gelanceerd. Het gaat hier om een non-reference model waarvan de volledige productnaam GV-N250OC-1GI is.

GIGABYTE had de grafische kaart al op de CeBIT van dit jaar in Hannover getoond. De GeForce GTS 250 is in principe een GeForce 9800GTX+, maar de grafische kaart verschilt in een aantal opzichten wel. Zo beschikt de GV-N250OC-1GI over de Ultra Durable VGA-technologie van GIGABYTE.

Aangezien het bij dit product om een non-reference model gaat is er op dit product ook een andere koeler aanwezig. Om de grafische kaart van zijn warmte te ontdoen heeft GIGABYTE gekozen om een Zalman VF1050 te laten monteren. Deze koeler beschikt over een heatsink die door middel van vier heatpipes verbonden wordt aan het platform dat contact maakt met de GPU. Deze heatsink wordt op zijn beurt weer gekoeld door een fan.

De kloksnelheden van de GeForce GTS 250 zijn op de website van GIGABYTE niet bekendgemaakt. De grafische kaart zal wellicht op de standaard kloksnelheden actief zijn. Dit houdt in dat de core actief is op een kloksnelheid van 738MHz en dat het 1 GB GDDR3-geheugen opereert op een kloksnelheid van 2,2GHz (effectief). Dit geheugen communiceert met de rest van de grafische kaart door middel van een 256-bit geheugenbus. De shaders van de kaart doen hun werk op een kloksnelheid van 1836MHz.

De grafische kaart is op het moment van schrijven leverbaar en de prijs varieert per onderneming. Op Newegg is de grafische kaart beschikbaar voor een bedrag van 154,99 dollar.