Gisteren werden verscheidene reference GeForce GTX 460-kaarten aangekondigd door verschillende fabrikanten. De van oorsprong Taiwanese fabrikant Gigabyte voegt daar een non-reference model aan toe. Deze grafische kaart behoort tot de OC-serie.

De grafische kaart onderscheidt zich ten eerste op het gebied van koeling. Een non-reference koeler, de Windforce, wordt gebruikt om de grafische kaart koel te houden. Dit koelsysteem neemt twee uitbreidingssloten in beslag en het ontwerp bestaat uit een heatsink met luchtkanalen die gekoeld worden door twee PWM-gestuurde fans. De verbinding tussen de heatsink en de core van de grafische kaart wordt gerealiseerd door twee koperen heat-pipes.


Door het gebruik van de non-reference koeler heeft Gigabyte de standaardkloksnelheden van de GeForce GTX 460 kunnen verhogen. De OC-variant is actief op kloksnelheden van 715 MHz, 1430 MHz en 3600 MHz voor respectievelijk de core, de shaders en het geheugen. Deze grafische kaart beschikt net zoals de reference GeForce GTX 460-kaarten over 336 CUDA-cores. De GeForce GTX 460 OC Windforce zal tevens in varianten van 768 MB en 1 GB verkrijgbaar zijn.

Verder is de grafische kaart door Gigabyte uitgerust, met naar eigen zeggen, hoogwaardige componenten. Er worden solid capacitors gebruikt, 2oz copper PCB, Ferrite/Metal core chokes, Low RDS-mosfets en de geheugenchips zijn afkomstig van zowel Samsung als Hynix.

Over een lanceringsdatum en een adviesprijs heeft Gigabyte tot op heden nog niets bekendgemaakt.