min

Tags in dit artikel

, ,

Wederom stapt OCZ in een markt waar het bedrijf nog niet eerder actief was, namelijk de markt voor Uninterruptible Power Supplies (UPS). Het bedrijf doet dit met de Pro-Source 1500 UPS.

Doordat OCZ recentelijk PC Power & Cooling overnam heeft het bedrijf de beschikking gekregen over een nog breder portfolio. De Pro-Source 1500 UPS is de eerste UPS die OCZ zal gaan verkopen en moet de strijd aan gaan met producten van APC, de huidige marktleider op dit gebied.

In alle datacentrales en serverparken worden UPS-systemen gebruikt om apparatuur te beschermen tegen stroomuitval. UPS-systemen hebben een oplaadbare accu aan boord en deze zal automatisch worden ingeschakeld wanneer de stroom uitvalt. De duurdere modellen beschikken tevens over automatische voltageregulatie die piekspanningen moeten opvangen. Ook tijdelijke verminderen van het voltage kunnen worden opgevangen door een dergelijk systeem in een UPS.

Specificaties en features

De Pro-Source 1500 is een 1500 VA (volt-ampere) UPS en is in staat om 900W aan elektriciteit te leveren. Het ondersteunt een "pure sine wave output" een kritieke feature die er voor zorgt dat computercomponenten een langere levensduur hebben en er betere overklokresultaten behaald kunnen worden. OCZ claim dat het 10 minuten lang 600W vermogen kan leveren op een accu. De voorkant van de unit beschikt over een LED-scherm die gegevens toont over het voltage, de frequentie, accuduur, UPS-output, temperatuur enzovoorts.

Het model kan tevens een melding geven naar andere computers via een USB- of Ethernetverbinding wanneer er iets aan de hand is. Het monitoren van de unit kan ook via e-mail of een pieper.
De Pro-Source 1500 kost ongeveer 300 euro en komt met drie jaar garantie.