1 min

Tags in dit artikel

, ,

OCZ Technology heeft zojuist aangekondigd dat ze een nieuwe serie voedingen gaan verkopen, namelijk de ZX-serie. Deze voedingen waren al te zien op de CES 2011 in de Verenigde Staten. Deze nieuwe serie zal een 80Plus Gold rating krijgen met een efficiency tot 92%.

De ZX-serie, met daarin een 850, 1000 en een 1250 watt variant krijgt een enkele 12V-lijn met een ATX12V v2.2 en EPS12V naleving. Ook is er multi-GPU ondersteuning, waarmee dus SLI of CrossFireX mogelijk is. Ook heeft de voeding active PFC, wat betekent dat de voeding zichzelf kan corrigeren. De voeding heeft een 140 mm ventilator en de mean time between failure ligt op 100.000 uur.


"De nieuwe OCZ ZX-serie zal ongelooflijke prestaties en efficiency geven en zal ook modulair beschikbaar worden, zodat consumenten zelf kunnen kiezen welke kabels ze nodig hebben." Aldus Charlie McMenomey, PSU product manager van OCZ Technologie. "Het volledig modulaire-design zorgt voor een makkelijke installatie en zorgt voor een betere airflow in systemen met hoogwaardige apparatuur. Voor goede stabiliteit heeft deze voeding een grote, stille ventilator die ervoor zorgt dat consumenten zich op hun games en applicaties kunnen richten, zonder afleiding van het geluid van hun voeding."

De voedingen van OCZ komen met vijf jaar garantie. De voedingen zijn in Canadese winkels al gespot, de 850 watt variant kost daar 180 dollar, de 1000 watt variant 210 dollar en de 1250 watt variant gaat over de toonbank voor 223 dollar.