1 min

Tags in dit artikel

, , ,

A-DATA heeft in samenwerking met Intel de A-DATA X25-M SATA Solid-State drive (SDD) uitgebracht. Volgens A-DATA is het de snelste SSD ter wereld en voldoet de SSD aan de hoogste standaarden.


De Intel X25-M SATA SSD aan de binnenkant.[/b]

Hoogstwaarschijnlijk is de SSD gewoon een rebrand van Intel’s eigen X25-M SSD (zoals de naam al sterk doet vermoeden) en maakt het gebruik van MLC NAND flash-geheugen. Dit MLC-geheugen zou in staat zijn leessnelheden te behalen van 250MB/sec en schrijfsnelheden tot 70MB/s. Zoals bij de meeste SSD’s is de reactietijd met 85 microseconden erg laag.

De SSD heeft een 2,5" SATA-aansluiting en komt beschikbaar in een 80GB en 160GB-variant. Door gebruik van Native Command Queuing (een soort routeplannner voor een HDD/SSD) krijgt de SSD een nog hogere lees en schrijfsnelheden per seconde dan SSD’s die dit niet hebben. Behalve NCQ beschikt de drive over SMART, een stukje diagnostische software die kijkt of de drive naar behoren werkt. Vermoedelijk zullen de prijzen niet veel afwijken van de huidige Intel SSD’s, dat betekent dat er voor de 80GB-versie ongeveer 340 euro betaald moet worden, terwijl de 160GB-versie rond de 700 euro gaat kosten