1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De hardwarefabrikant Corsair is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een 256 GB SSD die de MLC-technologie (Multi-level cell) gebruikt.

In januari werd er door Corsair al een soortgelijke SSD gelanceerd. Deze had echter een opslagcapaciteit van 128 GB. De nieuwe SSD met een opslagcapaciteit van 256 GB gaat met de naam Corsair P256 door het leven.

De heren van HotHardware.com hebben de SSD van het bedrijf alvast op de pijnbank mogen leggen. Om de SSD van Corsair te testen heeft men het programma HD Tach gebruikt. De resultaten van de test maakten duidelijk dat de lees- en schrijfsnelheden van de SSD respectievelijk 209,8 MB/s en 169,1 MB/s bedroegen. De access time van de P256 van Corsair bedroeg 0,1 ms en de burst speed van de SSD werd gemeten op 248,2 MB/s

De SSD werd ook aan de binnenkant bekeken en daaruit blijkt dat de SSD van Corsair, net zoals zijn voorganger, een controller van Samsung aan boord heeft. Om precies te zijn is dit de Samsung S3C29RBB01-YK40. Ook werd duidelijk dat de P256 beschikt over 64 MB cachegeheugen.

Het is de bedoeling dat het product later in dit kwartaal beschikbaar zal zijn voor de consument. De adviesprijs van de SSD zou volgens de gegevens 750 dollar bedragen.