min

Tags in dit artikel

, , , ,

Patriot komt met twee nieuwe 12 GB DDR3-kits ontworpen voor Intel’s Core i7/X58 platform. De nieuwe 12 GB Viper-kits werken beide op 1333 MHz en hebben ondersteuning voor Intel’s XMP.

Maar liefst 12 GB in je systeem, het klinkt misschien als overkill maar het kan bijzonder handig zijn bij het draaien van virtuele machines. De setjes die Patriot gaat lanceren worden geleverd met een totaal van zes 2 GB modules. Alle modules worden gekoeld door een Patriot Viper hitteschild, gemaakt van een combinatie van aluminium, koper en composiet. Het enige verschil tussen de twee sets zit hem in de latency tijden. De eerste heeft een lage latency van 7-7-7-20 terwijl de andere kit werkt op tijden van 9-9-9-24. Beide kits draaien wel op een snelheid van 1333 Mhz.

De setjes zijn volledig Core i7 gecertificeerd en hebben 1.65 volt nodig om te kunnen draaien op de gegeven snelheden. De modules zijn overigens niet alleen gericht op de desktop-consumentenmarkt, Patriot geeft aan de modules ook te willen verkopen voor server doeleinden.