Patriot

Voor de review heb ik kort contact gehad met Dhr. Van Den Broek, sales manager bij Patriot Memory. Ik vroeg hem onder andere wie ‘Patriot’ is en wat ze te bieden hebben. Enfin, het verhaal lees je hieronder.


"Patriot, dat klinkt alles behalve Europees. Waar komen jullie van origine vandaan?"

"Wij zijn een Amerikaanse fabrikant van geheugenmodules en flash producten en zijn al actief in deze industrie sinds 1985 dus hebben al een bundel kennis en ervaring onder de gordel."

"Waar ligt de productfocus vooral op?"

"Onze focus is om producten op de markt te brengen die van hoge kwaliteit zijn tegen een eerlijke prijs en waar de consument daadwerkelijk ‘added value’ kan verwachten. Kwaliteit, innovatie en service zijn de richtlijnen waar Patriot op is gebouwd."

"Wat we ons natuurlijk allemaal afvragen wat voor bijzondere dingen gaat Patriot doen volgend jaar? Tot nu toe zien we voornamelijk ‘geheugen’."

Patriot geheugen module.


"Voor 2010 kan men verwachten dat Patriot met meer producten en productlijnen zal uitkomen. We zijn recent ook begonnen met storageproducten, onze NAS box is hier een voorbeeld van. Waarom wij tot de storagemarkt zijn toegetreden heeft te maken met het grote succes met onze SSD-producten. Uiteraard zullen wij altijd een van de leiders zijn m.b.t. ontwikkelingen op DRAM- en FLASH-producten in 2010, hiernaast zullen wij met nog meer modellen en producten in onze storagelijn uitkomen in 2010."

"Hoe doen jullie het buiten Amerika?"

"Wij zijn op dit moment erg hard aan het groeien in Europa en Azië (daar wij in Amerika al een naam hebben opgebouwd en een sterke vertegenwoordiging in de markt hebben zal daar de groei iets lager liggen dan in onze relatief nieuwe markten EU en Azië) en beginnen meer herkenning van de markt te krijgen in onze regio’s. We verwachten dat deze trend voor ons nog sterker zal worden in 2010."