1 min

Tags in dit artikel

, ,

ATI’s nieuwe Radeon HD 4750 werd al eerder gespot in een Duitse webwinkel, destijds was het nog onduidelijk of de kaart een extra stroomconnectie nodig zou hebben, maar volgens Fudzilla is dat nu zeker.

Volgens Fudzilla zal ATI’s 40nm RV740-kaart met GDDR3-geheugen, beter bekend als de HD 4750, een een PCI-Express voedingsconnector bevatten. Omdat de HD 4750 gebruik maakt van GDDR3-geheugen zal deze ook iets meer stroom verbruiken dan zijn grote broer (HD 4770), die over GDDR5-geheugen beschikt.

GDDR3-geheugen gebruikt over het algemeen 1,8V tot 2,0V afhankelijk van de kloksnelheid die bereikt moet worden. Zelfs al zou men de kloksnelheden enorm naar beneden gooien dan nog steeds denkt AMD dat het nodig is om een extra connector te gebruiken. GDDR5 zou een oplossing kunnen zijn omdat deze vorm van geheugen slechts 1,5V nodig heeft.


Al zou het mogelijk zijn net onder de grens van 75W een kaart te kunnen maken dan wil AMD nog steeds een connector op de kaart. Dit om ervoor te zorgen dat niemand problemen krijgt met de kaart. Bovendien beschikken nagenoeg alle (A-merk) voedingen over een dergelijke stroomaansluiting.

We weten inmiddels dat de HD 4770 in mei komt. Wanneer de HD 4750 komt en wat de exacte specificaties zullen zijn is vooralsnog niet bekend.