1 min

Tags in dit artikel

,

De Samsung S8000 Cubic is, zonder dat dit eigenlijk mocht, verschenen op een Russische webwinkel. De Russische webwinkel heeft de fout inmiddels hersteld, maar alles wijst erop dat de telefoon daadwerkelijk uit gaat komen en dat het een Android-toestel is.

De Samsung S8000 Cubic onderscheidt zich, volgens de Russische webwinkel, van de concurrentie door meerdere bureaubladen aan te bieden en een moderne grafische user interface. Dit alles wijst op een Android-toestel, aangezien Google’s besturingssysteem voor de mobiele telefoon dit alles biedt. Samsung had eerder al aangegeven met drie Android-toestellen op de proppen te komen dit jaar.

De Russische webwinkel stelde in zijn productomschrijving dat de mobiele telefoon een groot AMOLED-scherm heeft, voorzien van 16 miljoen kleuren. Verder zou er een vijf megapixel-camera meegeleverd zijn, met flitser. Er is 2 gigabyte intern geheugen. Het toestel zou 12 millimeter dik zijn, en voor een prijs van 475 euro (21.000 roebels) van eigenaar wisselen.

iDNES.cz, een Tsjechische website, heeft meer details over de Samsung-telefoon, die nog dit jaar uitkomt. Er is ondersteuning voor diverse communicatiemethodes, zoals wifi, hsdpa, umts, quad-band gsm en bluetooth. Er zou een MP3-speler geïntegreerd zijn met FM-radio en verder gebeurd de plaatsbepaling door middel van A-GPS.