min

Tags in dit artikel

Dell blijkt een hoop configuraties van computers met de open source Linux-distributie Ubuntu niet zichtbaar op zijn site terug te vinden is. Alleen twee netbook-modellen zijn zichtbaar, wat slechts een gedeelte van het werkelijke assortiment is.

Het feit werd naar voren gebracht op het weblog van Gustavo Narea. Bij het kopen van een Dell XPS M1330, die beschikbaar is als Ubuntu-variant, kon Narea deze niet terugvinden op de Spaanse Ubuntu-site.

Na enig onderzoek werd duidelijk dat geen enkele lokale Ubuntu-site van Dell, waaronder de Engelse Ubuntu-site, meer modellen toonde dan twee netbooks. Landen die geen lokale Dell Ubuntu-site kennen, zoals Nederland, worden bij het bezoeken de Ubuntu-map op de lokale Dell-site wel doorverbonden naar een internationale site met een volledig aanbod van Ubuntu- en FreeDOS-systemen.

Gustavo wist verrassend genoeg via een chat met een Dell-ondersteuningsmedewerker toch een link te krijgen voor het Ubuntu-systeem dat hij wou kopen maar op de vraag waarom het systeem niet zichtbaar was op de Dell Ubuntu-site kon de medewerker geen antwoord geven.