1 min

Tags in dit artikel

,

Dell heeft aangekondigd zijn Ubuntu-aanbod uit te breiden met twee nieuwe systemen. Tevens zullen alle Ubuntu-systemen aangeboden worden met de pas uitgebrachte 8.04-release.

De XPS M1330n- en Inspiron 1525n-notebooks en de Inspiron 530n-desktops zullen uitgerust worden met de nieuwe Ubuntu-versie. Helaas is de hardware van deze apparaten niet vernieuwd.

Het bedrijf liet verder op het Direct2Dell-blog weten dat de ondersteuning op de Ubuntu-systemen verder uitgebreid zal worden. Na veel testen is de ondersteuning verbeterd met ATI Video Graphics, Dell Wireless, Fingerprint Readers, HDMI, Bluetooth en MP3/WMA/WMV.

De bijgewerkte en huidige Ubuntu-systemen zijn beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Duitsland en delen van Zuid-Amerika. Overigens kan tijdens de eerste keer opstarten elke beschikbare taal van Ubuntu gekozen worden.

Meer informatie over Linux op Dell-systemen zal volgen in augustus op de LinuxWorld-expo, dan zullen tevens de nieuwe systemen beschikbaar zijn.