1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uit de kwartaalresultaten van T-Mobile USA blijkt dat er één miljoen G1’s verkocht zijn in het afgelopen half jaar. Hiermee presteert de T-Mobile G1 slechter dan de iPhone deed over een vergelijkbare periode.

De iPhone wist namelijk 3,5 miljoen verkopen op zijn naam te zetten in het eerste half jaar. Google presteert hiermee slechter dan de iPhone, aangezien er ‘slechts’ één miljoen T-Mobile G1’s over de toonbank gegaan zijn. Wanneer men echter kijkt naar het algemeen klassement blijkt dat de T-Mobile G1 wel het populairste 3G-toestel is. In het afgelopen jaar zijn er 1,5 miljoen 3G-toestellen verkocht in Amerika, waarvan één miljoen dus voorzien waren van Android.

T-Mobile heeft verder geen top-kwartaal gehad. Het Amerikaanse deel van de telecomprovider moest namelijk een 3G-netwerk aanleggen in Amerika. AT&T was al veel eerder begonnen met de uitrol van zijn 3G-netwerk, waarmee T-Mobile achterliep op de concurrentie. Deze achterstand is overigens nog niet volledig ingehaald.

Hoe het zit met de financiële status van T-Mobile in Nederland, of in de rest van Europa blijft vooralsnog onbekend. Wel is duidelijk dat steeds meer Engelse en Poolse klanten kiezen voor T-Mobile. Het is eveneens niet duidelijk hoe de verkoop van de G1 in Nederland gaat.