1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Autorun-mogelijkheden in Windows 7 worden standaard strenger dan deze in andere Windows-versies waren. Zo wordt de Autorun-mogelijkheid voor bijvoorbeeld USB-sticks standaard uitgeschakeld. Men kan het wel handmatig terug inschakelen.

Microsoft heeft ervoor gekozen om de Autorun-mogelijkheden standaard te gaan beperken. De Autorun op cd’s en dvd’s blijft standaard gewoon aanstaan, maar de autorun op USB-sticks wordt uitgeschakeld. Dit komt volgens Microsoft omdat er veel misbruik van gemaakt wordt.

De softwaregigant laat weten dat het bedrijf sinds het begin van dit jaar een forse stijging ziet wat betreft het aantal USB-sticks dat virussen bevat. Een bekend voorbeeld hiervan is ConFicker. Dit virus nestelde zich in de computer door misbruik te maken van de Autorun-instellingen.

Microsoft laat weten op zoek te zijn naar het balans tussen veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Ze hopen het op deze manier gevonden te hebben. Het zijn lastige keuzes, zo laat de softwaregigant weten, het evenwicht is namelijk niet makkelijk te bereiken. De instelling is van kracht in de aankomende release-candidate. Deze wordt vijf mei verwacht, wist Microsoft eerder te melden.