2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple vereist sinds donderdag dat alle applicaties die voor de App Store ingediend worden naast compatibel met iPhone OS 2.2.1 ook compatibel zijn met het nieuwe iPhone OS 3.0. Apple stelde eerder deze week de vijfde bèta van het nieuwe iPhone OS aan ontwikkelaars beschikbaar.

Middels een e-mail (afbeelding) aan alle geregistreerde iPhone-ontwikkelaars geeft Apple aan dat vanaf nu alle code ook correct moet werken onder iPhone OS 3.0 als men wil dat de applicatie in de App Store gepubliceerd wordt.

Hoewel Apple verwacht dat het merendeel van de applicaties zonder problemen zal werken, waarschuwt het bedrijf ontwikkelaars dat dit geen garantie is voor alle applicaties.

"Als uw ingediende applicatie niet compatibel is met iPhone OS 3.0, zal het niet worden goedgekeurd", zo schrijft Apple in de e-mail. "Nadat iPhone OS 3.0 voor consumenten beschikbaar komt, zal elke applicatie die niet met iPhone OS 3.0 compatibel is mogelijk verwijderd worden uit de App Store", aldus de harde woorden van Apple.

Apple herinnert ontwikkelaars ook nog even aan het feit dat deze zomer ‘miljoenen iPhone- en iPod Touch-eigenaren de overstap naar iPhone OS 3.0 zullen gaan maken’. Apple verwacht waarschijnlijk dat klanten zodra de upgrade beschikbaar is meteen hun toestellen zullen bijwerken naar iPhone OS 3.0 en streeft daarom naar volledige compatibiliteit tussen applicaties en het nieuwe iPhone OS.

Toen Apple op 17 maart dit jaar een uitgebreide preview liet zien van het nieuwe iPhone OS 3.0 en — voor ontwikkelaars in het bijzonder — de nieuwe softwaredevelopmentkit (SDK), werd al duidelijk dat het aantal API’s waar ontwikkelaars mee kunnen werken, sterk uitgebreid was. In de meeste gevallen zullen ontwikkelaars echter slechts kleine wijzigingen in hun code hoeven aan te brengen.

iPhone OS 3.0 zal deze zomer beschikbaar komen. Volgende maand — tijdens de jaarlijkse WWDC — zal Apple vermoedelijk een definitieve versie van het nieuwe iPhone OS gaan tonen. Gezien de snelheid waarmee bèta’s elkaar opvolgen toeneemt, lijkt het erop dat de ontwikkeling gestaag verloopt. Het is niet duidelijk of Apple tijdens WWDC al het nieuwe iPhone OS zal vrijgeven, officieel is het dan nog geen zomer.