1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gigabyte lanceert binnenkort een 9800GT met een enorm koelblok erop om de kaart passief te gaan koelen. Normaliter zijn het alleen de zwakkere kaarten die passief gekoeld worden. Wellicht voor sommige mensen de mogelijkheid wat meer power in hun HTPC te stoppen?

De grote koeler op de MSI 9800GT wordt ‘Silent Cell’ genoemd en is gebaseerd op de technologie die wordt gebruikt in de vorige passief gekoelde grafische kaarten ontwikkeld door Gigabyte zoals SilentPipe II en Multicore koeling.


De nieuwe kaart wordt gekoeld door een aantal heatpipes met extra dunne vinnen om te zorgen voor een optimale koeling. Gigabyte beweert dat de kaarten gemiddeld 18 graden koeler zijn dat een referentie model en dat ze tijdens volledige belasting niet boven de 50 graden komen.

De kloksnelheden van het model zijn nog onbekend. Alleen de 1GB GDDR3-geheugen en de mogelijkheid om HDMI aan te sluiten is vooralsnog bekend. Wat de kaart gaat kosten en wanneer deze in de schappen moet liggen is tevens onbekend. Meer informatie kun je hier en hier vinden.