BFG, één van de partners van NVIDIA, heeft een GeForce 9800GT gelanceerd op de markt die passief gekoeld is. Het gaat hier om de zogenaamde ThermoIntelligence-koeling.

De ThermoIntelligence-koeling die gemonteerd zit op het product van BFG koelt alleen de GPU. Het geheugen en de vrm’s die op de kaart aanwezig zijn worden niet gekoeld door het koelsysteem. Vanaf de GPU lopen vier heatpipes naar een heatsink die zich aan de andere kant van de GeForce 9800GT bevindt. Deze heatsink zorgt ervoor dat de warmte wordt afgegeven. Volgens de specificaties is het echter wel van belang dat er genoeg airflow rond deze omgeving aanwezig is. De specificaties geven aan dat er 25 CFM aan airflow direct op de kaart gericht moet worden. Het is niet duidelijk wat de gevolgen zijn als hier niet aan voldaan wordt.

Aan de kloksnelheden van de kaart is niets veranderd door BFG, want het gaat bij deze passief gekoelde GeForce 9800GT om de reference kloksnelheden. Er is tevens niets veranderd aan het PCB van de kaart. Dit houdt in dat de core actief is op een kloksnelheid van 600MHz, de shaders op 1500MHz en dat het 512MB GDDR3-geheugen zijn werk doet op een kloksnelheid van 1800MHz. Er is een 256-bit geheugenbus verwerkt op de grafische kaart en het aantal stream processors bedraagt 112.

De GeForce 9800GT van BFG is op verscheidene sites al verkrijgbaar. Zo is de grafische kaart bij Newegg op het moment van schrijven te verkrijgen voor een prijs van 159,99 dollar.