2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hitachi, de producent die met name bekend is vanwege zijn harde schijven, heeft twee nieuwe externe harde schijven getoond. Het gaat hier om portable versies die met de namen SimpleTough en SimpleDrive Mini door het leven zullen gaan.

De SimpleTough is, zoals de naam al doet vermoeden, uitgerust met een stugge buitenkant. De behuizing bestaat onder andere uit rubber dat water- en schokbestendig is. Deze externe harde schijf zal in drie verschillende varianten verkrijgbaar zijn en hierbij wordt er onderscheid gemaakt in de opslagcapaciteit. De SimpleTough zal beschikbaar zijn in 250 GB, 320 GB en 500 GB. De communicatie met de overige hardware gebeurt met behulp van een USB 2.0-interface. Het product is uitgerust met drie jaar garantie en er kan tevens gebruikgemaakt worden van de Hitachi Ultimate Backup-dienst die online beschikbaar is. Dit houdt in dat men bij Hitachi bestanden kan onderbrengen tot een totale grootte van 2 GB. Lokaal een backup maken is ook mogelijk met de Hitachi Local Backup-feature.

De tweede externe harde schijf, de SimpleDrive Mini, is ook in drie verschillende varianten beschikbaar. Het gaat hier tevens om externe harde schijven van 250 GB, 320 GB en 500 GB. De behuizing van de SimpleDrive Mini is echter aangepast op de opslagcapaciteit. Zo is het 250 GB-model rood van kleur, het 320 GB-model blauw van kleur en het 500 GB-model zwart van kleur. Deze externe harde schijf van Hitachi is ook uitgerust met drie jaar garantie en dezelfde backup features zijn aanwezig.

In aanvulling op deze twee externe harde schijven kwam Hitachi ook met een ander product. Het betreft de SimpleNET USB drive network adapter die het mogelijk maakt om de twee bovenstaande externe harde schijven online toegankelijk te maken. Het product is uitgerust met twee USB 2.0-poorten, een 100Mbps ethernet poort en een ingang voor de power adapter. De SimpleNET kan omgaan met de bestandsystemen FAT32, NTFS, HFS+ en EXT3. Het product beschikt over features om de externe harde schijven dienst te laten doen als iTunes-server, FTP-server, DLNA Media-server en SSH-server.

Het 250 GB-model, 320 GB-model en het 500 GB-model van de SimpleTough gaan respectievelijk met adviesprijzen van 99,99 dollar, 119,99 dollar en 149,99 dollar door het leven. De SimpleDrive Mini is bij iedere capaciteit tien dollar goedkoper. De SimpleNET wordt verkocht voor een adviesprijs van 79 dollar.

SimpleTough
SimpleDrive Mini
SimpleNET