1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft is gestart met een ontwikkelingswedstrijd waarin het ontwikkelaars uitnodigt om applicaties voor Windows 7 te schrijven. De hoofdprijs is 17.777 dollar en een reis naar Los Angeles om de PDC ’09 te bezoeken.

De wedstrijd draagt de naam Code7. "Het is een manier om geld te halen uit je kennis en vaardigheden", aldus Yochay Kiriaty, Windows 7-ontwikkelaar, in een blogpost op het Windows Team-blog.

Er zijn wel enkele spelregels: zo moet de applicatie native op Windows 7 draaien, wat inhoudt dat het van Win32, WPF, MFC of WinForms gebruik moet maken. Bovendien mag het geen gadget of Air-applicatie zijn en moet het programma in een van de volgende categorieën vallen: leven vereenvoudigen, mediabeheer, gaming, overal werken, werk beveiligen of applicaties voor een betere toekomst.

Daarnaast moet de applicatie minimaal een van de nieuwe Windows 7-technologieën gebruiken, te verstaan: libraries, Windows Touch, Shell-integratie, DirectX 11 en het sensor- en locatieplatform.

De wedstrijd is reeds begonnen en eindigt op elf oktober 2009 om een minuut voor negen uur ’s ochtends. Om mee te doen, wat overigens iedereen kan doen, moet je een video insturen waarin de gemaakte applicatie wordt gedemonstreerd. Meer informatie is beschikbaar op de website van Code7.