1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft op dinsdag officieel de lanceerdatum van Windows 7 bevestigd, zo meldt Amerikaanse nieuwssite CNET.

Om deze mijlpaal te halen hoopt Microsoft volgende maand de ontwikkeling van Windows 7 af te kunnen ronden, zo liet senior vice president Bill Veghte in een interview weten.

Volgens hem is de feedback die Microsoft krijgt op de releasecandidate goed. Deze versie werd vorige maand vrijgegeven. Vlak na de lancering maakte Microsoft overigens bekend dat het nog voor de feestdagen van 2009 Windows 7 hoopte af te leveren, iets wat veel mensen al dachten maar nog niet eerder bevestigd konden krijgen.

Phil McKinney, chief technology officer van HP, vertelde klaar te zijn voor de datum en positief te staan tegenover de lancering. "We zijn helemaal gereed voor de lancering. De codekwaliteit is zeer goed", zo laat hij weten.

De softwaremaker uit Redmond maakte verder bekend dat gebruikers die een Windows Vista-pc vlak voor de lancering van Windows 7 kopen gratis mogen upgraden naar de nieuwste versie van Windows. Echter, Windows Vista Home Basic zou hiervan uitgesloten zijn.

Microsoft sloot overigens niet uit dat Windows Vista-gebruikers mogelijk voor weinig geld mogen upgraden naar Windows 7. Details zijn echter nog niet bekend.