1 min

Tags in dit artikel

, ,

KPN heeft besloten om een deel van de frequenties die Telfort in handen heeft terug te geven aan de overheid. Het bedrijf heeft dit besluit genomen na een gerechtelijke uitspraak van kort geleden.

KPN heeft vandaag aangegeven dat er een deel van de frequenties die het bedrijf in handen heeft terug te geven aan de Nederlandse overheid. Het bedrijf kwam in problemen omdat Telfort niet volledig gebruik maakte van de UMTS-licentie. Tijdens de aanschaf hiervan stond in het contract dat de bedrijven hier optimaal gebruik van moesten maken en ze moesten het onderhouden. Nadat Telfort werd overgenomen door KPN, werden ook de netwerken overgenomen. Hierdoor kwam een deel te vervallen en dat kon niet door de beugel bij het Agentschap Telecom.

KPN heeft laten weten dat het gaat om frequenties die in 1998 en in 2000 aan Telfort zijn toegewezen, de DCS1800-frequentie en de UMTS-frequentie. KPN had geen zin om onnodige financiële risico’s te lopen. Wanneer KPN deze stap niet had gemaakt kon het bedrijf een boete krijgen van maximaal 40 miljoen euro. KPN heeft aangegeven dat er niets zal veranderen voor de klanten, zowel bij Telfort als KPN niet.