2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft donderdag bekend gemaakt dat de volgende versie van Office for Mac aan het einde van volgend jaar verkrijgbaar zal zijn. Ook maakte het bedrijf bekend dat het mail-programma Entourage vervangen wordt door een volwaardige versie van Outlook.

Outlook zal gebruik maken van een nieuwe database, synchroniseren met Microsoft Exchange en compatibel zijn met Outlook voor Windows. "Outlook wordt een Cocoa-applicatie", zei Eric Wilfrid, algemeen manager van de Mac Business Unit (MacBU). "We nemen het meest moderne OS X-framework als fundament zodat Outlook mooi is, een hoge performance heeft en goed geïntegreerd is met het besturingssysteem."

Wilfrid maakte verder bekend dat Outlook for Mac tevens zal beschikken over ‘information rights management’ met ondersteuning voor cross-platform. Deze technologie stelt Outlook-gebruikers van zowel de Windows- als de Mac-versie in staat om confidentiële informatie op beide platformen met elkaar uit te wisselen. Functionaliteiten zoals berichten vlaggetjes geven, creëren en benaderen van publieke en beheerde mappen en synchronisatie van categorieën behoren tot de mogelijkheden.

Outlook for Mac zal deel uitmaken van Office 2010 for Mac die eind volgend jaar voor aanvang van het vakantie-seizoen in de Verenigde Staten verkrijgbaar zal zijn, zo laat Microsoft weten.

Tevens heeft Microsoft donderdag een nieuwe editie van Office 2008 for Mac aangekondigd. Deze nieuwe editie draagt de naam ‘Office 2008 for Mac Business Edition’ en is, zoals de naam reeds doet vermoeden, specifiek voor bedrijven. De nieuwe versie bevat naast de standaard componenten ook twee nieuwe componenten zodat bedrijven van allerlei grootten met software en diensten kunnen verbinden. Office 2008 for Mac Business Edition is vanaf 15 september verkrijgbaar en zal 399 dollar (239 dollar voor upgrade) gaan kosten.