Microsoft heeft bekendgemaakt dat het hun nieuwe draagbare mediaspeler, Zune HD, op 15 september zal lanceren in de Verenigde Staten. Naast de lancering van de Zune, kwam Microsoft ook nog met enkele andere nieuwtjes.

Microsoft zal namelijk de Zune HD lanceren in hun Microsoft Shops. Deze shops zullen in de eerste fase enkel in Amerika te vinden zijn, in de grootste steden. Geruchten laten blijken dat deze er komen om een sterke concurrentie met Apple aan te gaan, die al langer eigen winkels hebben. De eerste winkels komen in Arizona en Californië.

Over de lancering in Europa is echter nog altijd geen duidelijkheid. Eerdere berichten claimen dat de Zune HD nog deze herfst zal te vinden zijn in onze winkelrekken, andere berichten geven aan dat de Zune HD nooit het daglicht zal zien in Europa. Het staat echter zo goed als vast dat wij de Zune een stuk later zullen zien dan de Amerikanen en de kans op een gelijktijdige release is zowat onbestaande.

De Zune HD gaat beschikken over een OLED touchscreen van 480 bij 272 pixels. Verder kan deze door middel van een soort dockingstation ingezet worden als HD mediaspeler voor je TV. Ook heeft deze nieuwkomer WiFi aan boord. Er zullen twee versies uitkomen, de 16 GB versie (ongeveer 220 dollar) en een 32 GB platinum versie (ongeveer 290 dollar). Op de site van Zune vind je een mooi overzicht van de overige functionaliteiten.