1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft deze week officieel de geruchten rondom de komst van een Zune HD bevestigt. Eerder lekte er al promotiemateriaal van de Zune HD uit. Behalve de Zune HD kondigde de softwaregigant ook aan dat de Zune gekoppeld wordt aan Xbox Live.

Het OLED-touchscreen met een beelddiagonaal van 3,3 inch krijgt een resolutie van 480 x 272 pixels. Microsoft zal ook een apart dockingstation uitbrengen waarmee het mogelijk is om de Zune HD aan te sluiten op televisie of beeldscherm. De maximale outputresolutie ligt op 720p.


Verder ondersteunt de nieuwe speler HD Radio en Wi-Fi. Qua software is er standaard ook een internetbrowser die multi-touch ondersteunt. Doordat de Zune via Wi-Fi direct in verbinding gebracht kan worden met de Zune muziekwinkel kan er ook draadloos muziek gestreamed worden, mits er daarvoor een abonnement is afgesloten.

Nieuw is ook dat de Zune een premium partner wordt van de Xbox LIVE Video Marketplace, zodat gebruikers ook films en series kunnen bekijken die via die dienst worden aangeboden. Daarnaast zal Microsoft volgende week op de E3 laten zien hoe de Zune geïntegreerd kan worden in Xbox Live en hoe het volgens Microsoft een ‘game-changing entertainment experience’ kan bieden.

Voorlopig lijkt het er overigens op dat alleen Amerikanen van dit alles gebruik kunnen maken. Microsoft maakte bekend dat de Zune HD deze herfst in Amerika uitkomt, maar of het apparaatje de oversteek naar Europa zal gaan maken is nog niet bekend.