min

Tags in dit artikel

Canon lanceert een aantal nieuwe printers in zijn Pixma-reeks. Het gaat om een uitbreiding van zeven alles-in-eenmachines, een A4-fotoprinter en een A3-bedrijfsmachine. Al deze modellen komen met enkele nieuwe printtechnologieën

De extra handigheden van deze printers zitten in twee tooltjes:

  • Met Easy-Webprint EX print je enkel wat je zelf nodig hebt van webpagina’s: weg dus met die onnodige banners die je print soms verpesten.
  • Auto Photo FIX II zorgt ervoor dat je foto’s bijgesteld worden in kleur en contrast voor een perfect printresultaat.

Ook zorgt de ingebouwde Auto Scan Mode ervoor dat documenten gesorteerd worden op inhoud (tekst of foto). Alle alles-in-eenmodellen beschikken eveneens over een groot lcd-scherm en hebben automatisch geopende invoerlades.

Canon publiceert de printsnelheid volgens de ISO/IEC 24734-, 24735-snelheidsnorm. Dit maakt het makkelijker om verschillende modellen te vergelijken. De ISO-standaard maakt duidelijk hoeveel documenten een apparaat per minuut kan afdrukken.

Verder blijft Canon de FINE-printtechnologie hanteren waarmee het een hoge printkwaliteit garandeert.

De meeste van de volgende modellen zullen uitkomen in september: de MP250, MP270 en MP490 voor beginnende gebruikers en studenten, daarnaast ook de MP550 en MP560 (met WiFi aan boord) die de middenklasse vertegenwoordigen en tenslotte de professionele printers: de MP640 en MP990 die zonder problemen draadloos en via ethernet kunnen werken. Ook kunnen deze printen op cd’s en dvd’s.

Overigens verschijnen ook de iP4700-fotoprinter en de zakelijke printer iX7000 (A3) in september. Al deze modellen liggen in een prijscategorie tussen de 55 en 400 euro.