2min Devices

HTC Click wordt onthuld in een hands-on video

Tinhte heeft zijn handen gelegd op een nieuw Android-toestel van HTC. Het lijkt erop dat dit meer een budget-toestel gaat worden. De HTC Click, zoals het toestel heet, zwerft al langer rond op het internet. Maar de geruchten worden nu pas concreet.

De HTC Click heeft veel weg van de HTC Magic, maar de HTC Magic lijkt toch uitgerust te zijn met betere specificaties. Zo is het scherm van de HTC Click kleiner dan die van de HTC Magic. HTC voert een beleid dat alleen ‘high-end’-toestellen naar Nederland komen, omdat wij een relatief goedkope telefoniemarkt hebben. Om die reden is het nog maar de vraag of we de HTC Click ook in Nederland mogen verwelkomen. Wanneer dit wel gebeurd zal deze, hoogstwaarschijnlijk, tegen een lagere prijs naar de Nederlandse markt komen.

De HTC Click is, in tegenstelling tot de voorgaande HTC-toestellen die Android draaien, niet uitgerust met een trackball. In plaats daarvan is er gekozen voor een oplossing met een grotere ‘bal’, hoe dit precies werkt is in de onderstaande video terug te vinden.

Het lijkt erop dat de HTC Click op een andere resolutie zal draaien dan de gebruikelijke 320×480. Dat betekent ook gelijk dat de HTC Click uitgerust is met Donut, aangezien dit de eerste Android-versie is die ondersteuning biedt voor andere resoluties. De resolutie van de HTC Click lijkt lager te zijn, wat ook te begrijpen is, doordat het scherm ook kleiner is dan bijvoorbeeld die van de HTC Magic.

Het toestel heeft, zoals de onderstaande video ook laat zien, twee aansluitingen. Hij heeft namelijk ook een 3,5 mm-plug, iets dat HTC steeds vaker lijkt toe te voegen aan nieuwe toestellen. De HTC Hero had namelijk ook al een 3,5 mm-plug. Wat eigenlijk weinig gebruikelijk is bij HTC-toestellen. Onderstaande video laat het hele toestel goed zien.

Bron:Tinhte