2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple komt binnen enkele weken met nieuwe modellen van de MacBook en de iMac. Dit claimt onderzoeksbureau Wedge Partners op basis van bronnen.

Het onderzoeksbureau liet deze week in een mededeling aan investeerders weten dat Apple ‘binnen enkele weken’ nieuwe MacBooks en iMacs zal introduceren. Volgens Wedge Partners krijgt de nieuwe iMac een ‘dunner organisch ontwerp, waarschijnlijk met gladde of afgeronde hoeken.’ Het ontwerp van de MacBook zou volgens Wedge echter nagenoeg ongewijzigd blijven.

Naast de nieuwe modellen van Apples consumenten-notebook en populaire all-in-one-computer, verwacht het onderzoeksbureau ook een forse prijsdaling om de vraag naar de Apple-computers te beïnvloeden. Tevens meent Wedge Partners dat de prijsdaling ook doorgevoerd wordt om de concurrentiepositie van Apple ten opzichte van PC’s met Windows 7 en netbooks te verstevigen.

Het bureau voorspelt dat Apple hierdoor in het vierde kalenderkwartaal zo’n drie miljoen Macs zal verkopen. Andere onderzoeksbureaus schatten de verkopen op ongeveer 2,8 miljoen. In het derde kwartaal, het beste derde kwartaal ooit, gingen er nog 2,6 miljoen Mac-computers over de spreekwoordelijke toonbank, een stijging van vier procent ten opzichte van het afgelopen jaar.

In augustus berichtten wij al dat de nieuwe iMac niet alleen een nieuw ontwerp zou krijgen, maar dat er ook nieuwe functies op de rol staan. Hoewel hier weinig concreets over bekend is, gaat het naar verluidt om een functie die al lange tijd op het verlanglijstje van Mac-gebruikers staat en ook een functie die de semi-professionele audio- en videomensen zal bekoren.

Tenslotte zou Apple volgens verschillende bronnen van plan zijn om de witte plastic MacBook van een nieuw jasje te voorzien. Dit zou moeten resulteren in MacBooks met een dunnere, lichtere behuizing met een hergestructureerde interne architectuur. Verwacht wordt dat Apple de nieuwe MacBook in verschillende configuraties zal uitbrengen, waarschijnlijk zelfs goedkoper dan het huidige model.