Nadat we afgelopen donderdag al berichtten dat de verwachting is dat Apple op 14 oktober met nieuwe Mac-notebooks komt, meldt nu ook analist Rich Gardner van Citigroup dat hij verwacht dat Apple ‘binnen enkele weken’ met de ‘herfstlijn’ van zijn Mac-notebooks komt.

"Controles bevestigen dat verzendingen van nieuwe MacBooks begonnen zijn met een introductie gepland voor begin oktober", schrijft Gardner in een bulletin aan cliënten. "De meest in het oog springende functies van de nieuwe MacBook zijn een zeer dunne aluminium behuizing, LED-backlit beeldscherm en een zeer vriendelijke instapprijs."

Dit laatste duidt erop dat de MacBook wel eens onder de duizend euro kan gaan zakken. Uit onze eerdere berichtgeving bleek al dat Apple de MacBook-lijn op 14 oktober van een update zal voorzien.
De uitspraken van Gardner bevestigen deze berichtgeving.

Over andere nieuwe hardware spreekt Gardner niet, maar de verwachting is dat ook nieuwe Intel-processors hun opwachting in de nieuwe MacBooks zullen maken. Daarnaast gaat Gardner niet in op nieuwe MacBook Pro’s, die naar verluidt ook een opfrisbeurt van Apple krijgen.

Het is inmiddels alweer zo’n twee jaar geleden dat de MacBooks belangrijke veranderingen ondergingen. Dit was toen Apple met de Intel-transitie de iBook met de MacBook ging vervangen. Sindsdien waren de wijzigingen aan de MacBook-lijn niet wereldschokkend.

Gezien de populariteit van de MacBook lijkt dat ook geen vereiste te zijn. De aankomende veranderingen zullen volgens Ars Technica met name gericht zijn op zuiniger en milieuvriendelijker laptops en daarnaast zal portabiliteit een grote rol spelen. Greenpeace uitte zich onlangs nog tevreden met Apple’s toewijding om ‘groener’ te worden en hoopt dat Apple deze trend ook met nieuwe MacBooks voort zal zetten.