min

Tags in dit artikel

,

Dell heeft een nieuwe laptop aangekondigd, de Dell Latitude Z. Deze laptop kan onder andere draadloos worden opgeladen maar heeft nog meer voordelen.

Ook kan deze laptop sneller opstarten omdat hij een tweede processor heeft. Zo kun je buiten je besturingssysteem e-mail lezen of surfen op het web. Deze tweede ARM-processor zorgt daar voor. Deze processor is ook zuiniger zodat er langer met de laptop kan worden gewerkt.

De laptop kan worden opgeladen via een losse plaat die werkt via inductie. Deze plaat is even groot als de laptop en kan onder de laptop worden gelegd. Het opladen duurt gewoon even lang als via de traditionele oplader. De prijs van zo’n oplader is ongeveer €150,- extra.

Verder kun je nog de helderheid en contrast van het scherm aanpassen en kun je ook inzoomen op webbrowsers en kantoor-applicaties. Dit kan allemaal door een soort sliders op het scherm.

De prijs is nog niet bekend, maar naar verwachting zal de laptop rond de €1300 kosten. De laptop richt zich vooral op de zakelijke markt.