2min

Tags in dit artikel

, ,

Een nieuwe studie van marktonderzoeksbureau NPD heeft uitgewezen dat 85 procent van alle Mac-gebruikers ook een pc in huis heeft. De studie heeft niet alleen een verklaring voor dat feit, maar bracht ook het gedrag van de Mac-gebruiker in kaart.

De studie verklaart het feit dat zoveel Mac-gebruikers ook een pc in huis hebben door het feit dat Mac-gebruikers gemiddeld meer computers in huis hebben dan Windowsgebruikers. Daarbij beperken ze zich blijkbaar niet alleen tot de aanschaf van Mac’s, maar ook Windowspc’s worden aangeschaft. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 66 procent van alle Mac-huishoudens meer dan drie computers in huis heeft, waar dat slechts 29 procent is voor de Windows-huishoudens. Het artikel haalt als belangrijkste reden hiervoor aan dat Mac-gebruikers meer van Windows kennen dan Windowsgebruikers van Mac OS X.

Uit de studie blijkt ook dat 36 procent van alle Mac-huishoudens een inkomen groter dan 100.000 dollar per jaar heeft, waar dat voor Windows-huishoudens slechts 21 procent is. Verder blijkt ook nog dat Mac-gebruikers vaker een laptop hebben dan Windowsgebruikers, aangezien 72 procent van alle Macgebruikers een laptop in huis heeft, waar dat cijfer bij Windows-huishoudens blijft steken op 50 procent.

Als laatste bracht NPD aan het licht dat Mac-gebruikers meer technologische snufjes in huis hebben dan Windowsgebruikers. Waar 63 procent van de Mac-gebruikers een draagbare mediaspeler heeft en 50 procent een navigatiesysteem gebruikt, is dat voor Windowsgebruikers respectievelijk 36 en 30 procent. Bovendien heeft een Mac-huishouden gemiddeld 48 elektronische apparaten in huis, tegenover 24 voor Windowsgebruikers.